(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Kalp Hastalığı Olan Köpekler ve Kediler İçin Takviyeler

Kalp hastalığı olan köpekler ve kediler için önerilen takviyeler şunları içerir:

  • Taurin kalbe iyi gelen bir amino asittir. Taurin eksikliği belirli kuzu ve pirinç diyetleriyle, çok düşük proteinli diyetlerle, yüksek lifli diyetlerle veya vejetaryen diyetlerle bağlantılı olabilir. Çalışmalar, taurin takviyesinin, kalp yetmezliği olan köpeklerde ve kedilerde, herhangi bir eksiklik olmasa bile faydalı olabileceğini düşündürmektedir. Bazı köpek türlerinin taurin eksikliğine bağlı dilate kardiyomiyopati (DCM) geliştirdiği bulunmuştur. Etkilenen ırklar arasında Amerikan Cocker Spaniel, Portekiz Su Köpeği, Newfoundland ve Golden Retriever bulunmaktadır. Etkilenebilecek diğer ırklar arasında İskoç Teriyeri, Border Collie, Doberman Pinscher ve potansiyel olarak diğer büyük ve dev ırklar da bulunmaktadır. Küçük bir köpeğe 250 mg, orta boy bir köpeğe 500 mg ve büyük bir köpeğe 750 mg kadar günde iki kez verin. Taurin en iyi aç karnına verilir. Taurinin çiğ ette, özellikle de kalpde bol miktarda bulunduğunu, ancak et pişirildiğinde çoğunun kaybolduğunu unutmayın. Köpeğinizin kalp rahatsızlığı varsa diyete biraz et ve kemikli konserve balık (sardalya, uskumru, pembe somon) eklemek isteyebilirsiniz. Pişirme taurini azaltır, bu nedenle çiğ besleyin veya hafifçe pişirin. Konserve balıkların sodyum oranı yüksektir, bu nedenle beslemeden önce durulayın. Taurinin dönüşümü için B6 Vitamini gereklidir, bu nedenle B-kompleks vitamin takviyesi eklemek (tek başına B6 takviyesi yapmaktan daha iyidir) de iyi bir fikirdir. Kuzu ve pirinç diyetleri, pirincin etkisine veya kuzuda taurinin daha az bulunmasına bağlı olarak taurin eksikliğine katkıda bulunabilir.
    • Dilate kardiyomiyopatili (DCM) köpekler için mevcut taurin takviyesi önerileri, 20 kg’ın altındaki köpekler için her 12 saatte bir 500 mg ve 20 kg’ın üzerindeki köpekler için her 12 saatte bir 1.000 mg’dır.
  • Karnitin, kalbi güçlü tutmaya yardımcı olan başka bir amino asittir. Bazı ırklar, özellikle Boxer’ların yanı sıra Cocker Spaniel, Springer Spaniel ve Doberman Pinschers, karnitin eksikliğine bağlı dilate kardiyomiyopatiden (DCM) etkilenebilir ve takviyeler verildiğinde iyileşir. Diyette yeterli miktarda karnitin bulunsa ve kan seviyeleri normal olsa bile ilave karnitin sağlanması kalp fonksiyonunu iyileştirebilir. DCM’ye sahip Boxer ve Cocker Spaniel’ler için günlük vücut ağırlığının kilogramı başına 20 ila 45 mg kadar verebilirsiniz. Diğer cinsler veya DCM’si olmayan köpekler için, küçük bir köpeğe 500 mg, orta boy bir köpeğe 1.000 mg ve büyük bir köpeğe 2.000 mg kadarını günde iki kez verebilirsiniz , ancak daha azı da uygundur.  Serbest biçim türü en iyisidir; Ciddi yan etkilere neden olabilecek sentetik formları (D-Karnitin veya DL-Karnitin) asla kullanmayın. Karnitin kırmızı ette bol miktarda bulunur (özellikle sığır ve kuzu eti, kg başına yaklaşık 20-40 mg), koyun etinde daha yüksek, domuz etinde yarısı kadar, kümes hayvanları ve organ etlerinde ise düşük miktarlarda bulunur. Yaşlı köpekler için L-Karnitin ve Asetil-L-Karnitin kombinasyonu en iyi sonucu verebilir; vücut ağırlığının kilogramı başına 2-3 mg oranında birlikte kullanın. Tüm amino asit takviyelerinin aç karnına verilmesi en iyisidir.
    • Dilate kardiyomiyopatili (DCM) köpekler için mevcut l-karnitin takviyesi önerileri, her 8 saatte bir yemekle birlikte yaklaşık 50 mg/kg’dır (25 mg/lb).
  • Arginin, endotel fonksiyonunu ve kalp debisini iyileştirerek CHF’li (konjestif kalp yetmezliği) köpekler için yararlı etkiler sağlayabilen başka bir amino asittir ve egzersiz toleransının artmasına ve dispnenin (nefes darlığı) azalmasına neden olabilir. Günlük vücut ağırlığının kilogramı başına 100 mg kadar verin.
  • Somon yağı veya EPA yağı (morina balığı karaciğeri yağı değil) gibi balık yağı , kalp hastalığına faydalı olabilecek EPA ve DHA omega-3 yağ asitlerini sağlar. Bu omega-3 yağ asitleri iltihabı azaltır ve kalp kaşeksisini (yağsız kas kaybı/kas kaybı) iyileştirir ve anoreksiya (iştah kaybı) ve aritmilere yardımcı olabilir. Kalp yetmezliği olan köpeklerin ve kedilerin kanlarında daha düşük EPA ve DHA konsantrasyonları bulunur. Semptomatik köpeklere günde, vücut ağırlığının her 10 kilosu başına 300 mg kombine DHA ve EPA içeren, tercihen iki doza bölünmüş 1.000 mg balık yağı verin (köpeklere herhangi bir semptom göstermeden önce bu miktarın yarısını verebilirsiniz, yani bir 10 kg vücut ağırlığı başına).  Bunlara alternatif olarak balık yağı kokusu sevmeyenler için keten tohumu yağı veya kenevir tohumu yağı verebilirsiniz. Yağ takviyesi yaptığınızda E vitamini de verdiğinizden emin olun : Köpeğin büyüklüğüne bağlı olarak günde 50-200 mg veya günaşırı (eğer daha kolaysa, daha az sıklıkla daha yüksek miktarlar verebilirsiniz). E vitamini de kalbe faydalıdır.
  • CoQ10 (Koenzim Q10), başta DCM olmak üzere kalp hastalığı olan köpekler ve kediler için faydalı olabilecek bir antioksidandır. İki doza bölünmüş olarak günlük vücut ağırlığının kilogramı başına 1 mg (veya daha fazla) verin. 
  • Yararlı olabilecek diğer takviyeler arasında E Vitamini yer alır. Diğer antioksidanlar da faydalı olabilir. Lasix, magnezyum (aynı zamanda mitral kapak hastalığıyla da bağlantılıdır) ve potasyum eksikliğine neden olabilir .
  • Bir şeker türü olan D-ribozun (alfa-D-ribofuranosid), kalp üfürümlerinin bir nedeni olan bir kalp hastalığı türü olan geç evre mitral kapak hastalığı (MVD) gibi konjestif kalp yetmezliğine yardımcı olduğu gösterilmiştir. . D-riboz havalandırma verimliliğini artırır ve kalbi de güçlendirebilir. Dozaj olarak 25 kiloluk köpeğe  50 mg D-riboz verilebilir.
  • Alıç meyvesi,Hawthorn Berry de kalbe fayda sağlayabilecek birçok madde içerir. OPC’ler de dahil olmak üzere bu antioksidan flavonoidler kan damarlarının genişlemesine, kan akışının iyileştirilmesine ve kan damarlarının hasardan korunmasına yardımcı olabilir . Alıç bitkisinin meyveleri, yaprakları ve çiçekleri tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Petlerimiz için 10 kg a 60 ve 120 mg verilebilir. Kalp kurdu hastalığı, viral veya bakteriyel enfeksiyon veya hatta kemoterapi nedeniyle kalbi hasar görmüş bir köpeğe alıç vermek de iyi bir fikirdir.

Ürünleri kullanmadan önce mutlaka Veteriner Hekiminize danışınız.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek