(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Kediler ve Köpekler İçin Klorella(chlorella)

kediler-köpekler için chlorella

Chorella ( Chlorella vulgaris ), güzel koyu yeşil rengi dolayısıyla klorofille dolu bir bitki yosunu. Ağır metalleri bağladığı için vücuttan atmaya yardımcı olmasıyla daha ünlüdür , aynı zamanda sentetiklerin atılmasına da yardımcı olabilir . Chlorella, mükemmel bir yağ, protein ve karbonhidrat dengesi sağlayan bir süper besindir ve spirulinaya benzer şekilde  vücut için gerekli olan amino asitlerle doludur.

Klorella, nerede yetiştirildiğine, hasat edildiğine ve ardından tüketim için nasıl işlendiğine bağlı olarak algler arasında değişiklik gösterdiğinden, piyasada çok sayıda klorella ürünü vardır. İdeal olarak, saf klorella gibi eklenmiş başka bir şey içermeyen ve aynı zamanda besin değeri yüksek bir ürün aramanız gerekir. Belirli özütleme/üretim süreçleri, biyoyararlı besin maddelerinin seviyesini azaltır veya pirinç tozu veya şifalı bitkiler vb. şeylerle karıştırmaya çalışır. evcil hayvanınızın mamasını kullanın ve onu bir hap formuna dönüştürmek için diğer bileşenler veya dolgu maddeleri vb. ilavesiyle seyreltilmeyecektir.

Evcil hayvanınızın hem ilkbaharda hem de sonbaharda detoks yapmasına yardımcı olma alışkanlığını kazanmak gerçekten çok güzel. Bunlar ideal mevsimlerdir ve vücudun önümüzdeki sezon için detoks yapmak için doğal ritmini takip eder. Ancak  her şeyde olduğu gibi, evcil hayvanınızın sağlığı öncelikle kedinizin veya köpeğinizin yediği mamanın kalitesine bağlıdır. Doğanın tasarladığı gibi gerçek ve çiğ yiyecek değilse ve evcil hayvanınıza işlenmiş yiyecek veya ilaç vb. veriyorsanız, evcil hayvanınızın vücudu o kadar fazla toksin tutmak zorunda kalacaktır. Bu toksik yük, karaciğer, pankreas, lenfatik sistem vb.  üzerine büyük miktarlarda yük bindirecektir.

Çiğ veya BARF diyeti beslemek , bugün evcil hayvanlarda gördüğümüz pek çok sağlık sorununu iyileştirir. Evcil hayvanınızın diyetini temizlemeye başlayın ve klorella, spirulina , silisli toprak , fulvik asit  vb. gibi doğal takviyeler ekleyerek evcil hayvanınızın mükemmel sağlığına kavuşmasına yardımcı olun . kediniz veya köpeğinizle detoks yapmanız gerekir. Ek olarak, kimyasal bazlı pire tedavilerinin ve aşıların kullanımının ortadan kaldırılması, evcil hayvanların günümüzde gereksiz yere maruz kaldığı toksisite seviyesini azaltmanın tüm yollarındandır.


Chlorella’nın Faydaları

  • Klorofilde doğal olarak yüksek
  • Bağışıklık sistemini destekler
  • karaciğeri destekler
  • Lenfatik sistemin vücuttan toksinleri atmasına yardımcı olur
  • Antioksidanlarda yüksek
  • Vücuda biyoyararlı olan bitki mineralleri ve vitaminlerle dolu
  • Kolesterol seviyelerinin korunmasına yardımcı olur
  • Kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur
  • Metabolizmayı, özellikle yağları iyileştirir
  • Kan basıncını düşürür
  • Vücudun ihtiyaç duyduğu esansiyel yağ asitlerini içerir.
  • Doğal demir kaynağı
  • Sindirime yardımcı olur
  • Göz sağlığını destekler
  • İyi bir doğal diyet lifi kaynağı
  • yüksek iyot
  • Doğal K vitamini kaynağı
  • Vücudun onarımına, yeniden inşasına ve yenilenmesine yardımcı olan yüksek nükleik asit
  • Doku büyümesini ve onarımını uyarır
  • Antienflamatuvar
  • Vücuttan temizlenmesine yardımcı olmak için ağır metallere ve radyasyona bağlanır
  • Doğal koku giderici, böylece vücut kokusunu iyileştirmeye ve nefes almaya yardımcı olur
  • Bir evcil hayvanın davranışını değiştirebilir, ortadan kaldırırken daha sakin hale getirebilir, iltihaplanmayı azaltabilir, vb.


Chlorella Evcil Hayvanlar İçin Güvenli mi? 

Evet, Chlorella, evcil hayvanınızın diyetine eklemek için harika bir besin takviyesidir. Evcil hayvanınızın sağlığı iyiyse, hem kedileri hem de köpekleri beslemek için güvenli bir ektir ve çoğu evcil hayvan tarafından tolere edilir. Bununla birlikte, bazı nadir durumlarda, küf veya iyota alerjisi olan evcil hayvanlar için olumsuz reaksiyonlara neden olabilir. Evcil hayvanınızın tiroid sorunu varsa, bunu evcil hayvanınızın diyetine eklemeden önce lütfen veterinerinizle konuşun. Chlorella, doğal olarak iyot bakımından yüksek olduğu için tiroid hastalığı olan hayvanları olumsuz etkileyebilir. 

Otoimmün hastalıklar ve kanser için kullanılan diğer allopatik ilaçları da etkileyebilir. Bununla birlikte, chlorella’nın vücudun toksinleri ortadan kaldırmasına ve vücudun onarım ve yenilenmesine yardımcı olma yeteneği nedeniyle, altta yatan herhangi bir sağlık durumunu veya ilaçları dikkate alarak evcil hayvanınızın diyet listesine chlorella eklemek için veterinerinizle birlikte çalışmalısınız. 

Yan etkiler 

  • Evcil hayvanınızın durumu kötüleşirse veya düzelmezse, bütünleştirici veterinerinizle konuşun
  • 6 aydan küçük yavru köpekleri veya kedi yavrularını beslemeyin
  • Bazı evcil hayvanlar için müshil görevi görebilir, özellikle çok hızlı verilirse
  • Bazı evcil hayvanlarda kabızlığa neden olabilir.
  • Veterinerinizin bakımı altında olmadıkça tiroid sorunları veya hastalığı olan evcil hayvanlara vermeyin
  • Hamile veya emziren evcil hayvanlara vermekten kaçının
  • Vücut alışırken başlangıçta şişkinlik ve gaza neden olabilir
  • Veterinerinizin rehberliği dışında, kan sulandırıcı kullanan evcil hayvanlara klorella vermeyin.


Kedi ve Köpeklere Klorella Nasıl Verilir?

Kullanım şekilleri:

  • Pudra
  • hap/tablet

Yönetim aracılığıyla olabilir

  • Ağızdan verilen 
  • Topikal olarak uygulanır


Evcil Hayvanlar için Chlorella Dozu  

Kediler  ve Köpekler

Lütfen herhangi bir dolgu maddesi, yapay renklendirici, koruyucu vb. içermeyen iyi ve saf bir ürün araştırmak ve satın almak için zaman ayırın. Malzemeler her şeydir  , bu nedenle doğal hallerine mümkün olduğunca yakın kaliteli ürünler satın almak çok önemlidir. . 

Yalnızca insan tüketimine uygun klorella satın alın ve ardından kediniz ve köpeğiniz için dozajı değiştirin. Ne yazık ki klorella ile karıştırılmış veya fermente edilmiş vs. birçok ürün var, bu yüzden aslında sınırlı sağlık yararları içeriyorlar. Ne yazık ki evcil hayvan endüstrisinin insanlar için olduğundan çok daha az düzenlemeye tabi olduğunu unutmayın  , bu nedenle insan tüketimine uygun ve besin açısından yoğun bir klorella tozu satın almak ve ardından besleme miktarını buna göre ayarlamak daha iyidir. 

Chlorella kullanmanın kedinizin veya köpeğinizin vücudundaki toksinleri temizleyeceğini göz önünde bulundurun, bu nedenle evcil hayvanınızda gördüğünüz sonuçlara bağlı olarak yavaşlayın veya dozu artırın veya azaltın. İşler daha da kötüye giderse, veterinerinizle konuşun, ancak evcil hayvanınızı asla hızlı bir detoks veya detoks kazasına göndermemelisiniz. Vücutla uyum içinde çalışın ve vücudun her bir hayvana göre değişen kendi hızında detoks yapmasına izin verin. Vücut sadece derinlemesine bir temizlik ve yok etme işi yapmak zorunda olmayacağından, aynı zamanda normal metabolik süreçleri ve işlevi sürdürmeye devam etmesi gerekecektir, bu nedenle her bir kedi ve köpeğe saygı duymak önemlidir. Hemen bir sonuç göremeyebilirsiniz, ancak uzun vadede evcil hayvanınızın sağlığının iyileştiğini görmelisiniz. 

Detoksun tamamlandığını anladığınızda, beslediğiniz miktarı azaltabilir veya evcil hayvanınızla mevsimsel mini detoks yapabilirsiniz. Bunu yapmak için iyi bir zaman, tabiat ananın ilkbahar ve sonbahar olan doğal detoks dönemleri ile uyumludur. Bu mevsimler vücudu önümüzdeki mevsimlere hazırlar, böylece vücuttan toksinleri atmanın doğal ritmine uyum sağlar. Chlorella’yı  yaz ve kış aylarında spirulina ile veya evcil hayvanınız için sağlıklı bir araziyi korumaya yardımcı olan ve erişebildikleri besin çeşitliliğini çeşitlendiren başka bir doğal takviye ile değiştirebilirsiniz.

Kullanım önerileri:

Saf chlorella’yı toz halinde almayı hedefleyin, çünkü bu, kullanımıyla size en büyük esnekliği verecektir. Üreticinin talimatlarını izleyin, ancak önerilen miktarı evcil hayvanınızın boyutuna ve ağırlığına göre ihtiyaçlarına göre ayarladığınızdan emin olun. Tek bir beden herkese uymuyor ve evcil hayvanınızı herkesten daha iyi tanıyacaksınız, ancak genel bir kural olarak; kediler için yaklaşık 1/8 çay kaşığı ile başlayın ve köpekler için yaklaşık 1/4 çay kaşığı kullanın ve önerilen doza doğru ilerleyin.

Chlorella, yiyeceklerle birlikte veya yiyeceklerden ayrı olarak alınabilir. Doğal bir koruyucu ek olarak kullanıyorsanız, kedinizin veya köpeğinizin mamasına (büyüklüğüne ve ağırlığına bağlı olarak) bir tutam veya küçük bir tutam ekleyin. Bunu evcil hayvanınıza günlük olarak veriyorsanız, çoğu sahip 4 ila 6 hafta içinde bir fark görmeye başlar. Bireysel kedi veya köpeğe bağlı olarak değişecektir, ancak daha iyi cilt durumu, kürk, daha parlak gözler ve daha iyi canlılık fark edeceksiniz.

Detoks yapıyorsanız, klorella yiyeceklerden uzağa verilirse toksinleri yok etmede daha etkili olacaktır. Başlangıç, önerilen dozu yarıya indirecek ve evcil hayvanınızın nasıl tepki verdiğine ve kedinizin veya köpeğinizin toksisite düzeyine ve genel sağlığına göre gereken önerilen miktara yükselecektir. Klorella temiz su ile karıştırılmalıdır (uygun şekilde filtrelenmiş veya damıtılmış, musluk suyu değil) ve yeşil bir içecek olarak beslenebilir veya bir şırınganın sadece plastik kısmı kullanılarak doğrudan evcil hayvanınızın ağzına hafifçe fışkırtılabilir. 

Evcil hayvanınızı ağır metallerden veya radyasyondan arındırıyorsanız, evcil hayvanınızın detoks kazası yaşamaması için yavaş gitmeyi unutmayın, ancak seviyelerine bağlı olarak evcil hayvanınızda 6. hafta civarında bir iyileşme görmeye başlamalısınız. toksisite. Evcil hayvanınızın vücudundaki her türlü inorganik maddeyi ortadan kaldırmak için devam edin. Bu tamamlandığında, evcil hayvanınızla düzenli bir detoks yapmak isteyeceksiniz.

Klorella, yanıkların ve yaraların tedavisine yardımcı olmak, iltihabı hafifletmek vb. için topikal olarak kullanılabilir. Klorella ve su kullanarak küçük bir macun yapın ve etkilenen bölgeye topikal olarak uygulayın. Evcil hayvanınızın bölgeyi yalamasını engellemek zor olacaktır, ancak evcil hayvanınız lapayı yalamaya karar vermeden önce chlorella’nın topikal olarak çalışması için zaman tanımaya çalışın. Ayrıca daha sulu bir solüsyon yapabilir ve etkilenen bölgeyi günde birkaç kez yıkamak için kullanabilirsiniz.

Bu makale teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Doğru teşhis ve evcil hayvanınızın bireysel tedavi planı için her zaman holistik veterinerinize danışın. 

Doğal yaşam tarzı, doğal sağlık, doğal olarak gelişen!!

Natural lifestyle, naturally health, naturally thriving!!

Orjinal makale: https://www.authenticapets.com/en/blog/chlorella-for-cats-dogs

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek