(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Probiyotik Saccharomyces Boulardii: Gerçekleri Öğrenin

Kötü bakterileri dışarıda bırakarak köpeğinizin/kedinizin bağırsak sağlığına fayda sağlayan probiyotik bakteriler hakkında okumaya alışkınsınız. Ama bir de probiyotik maya var. Saccharomyces Boulardii, probiyotik gibi çalışan dost bir mayadır. Ün iddiası, ishali yönetmeye yardımcı olan bir probiyotik olmasıdır… özellikle antibiyotikle ilişkili ishali . İşte S. boulardii’ye daha yakından bir bakış .

S. Boulardii Nedir ?

Saccharomyces boulardii tropikal bir mayadır. 1920’lerde Fransız bilim adamı Henri Boulard tarafından liçi ve mangosten meyvesinden elde edildi. Şarap üretimi için yabani mayayı düşünüyordu. Ancak Endonezya yerlilerinin kolera semptomlarını kontrol altına almak için liçi ve mangosten derisini çiğnediklerini gözlemledikten sonra bu mayayı izole etmeye devam etti. 

S. boulardii, dünyada en çok araştırılan probiyotiklerden biri haline geldi. Sayısız rahatsızlık için potansiyel bir çözüm olarak incelenmiştir. Bugüne kadar, gastrointestinal (GI) sorunları ve ishali yönetmedeki önemi ile biliniyor . Ama aynı zamanda diğer koşullara yardımcı olma konusunda umut vaat ediyor, örneğin … 

  • Geliştirilmiş kalp fonksiyonu
  • Paraziter enfeksiyonlar
  • Sarılıklı bebekler
  • Düşük kilolu yenidoğanlarda kilo alımı
  • Hafif kolit vakaları

Bununla birlikte, bu problemler için kesin bir tedavi olduğunu iddia etmeden önce daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Hemen S. boulardii’nin köpeğinize  nasıl yardımcı olabileceğine geçelim .

Köpeğinizin S. Boulardii’ye İhtiyacı Var mı ?

Evet o yapar. Bu bağırsak dostu maya probiyotiği köpekler için güvenlidir. Ve veterinerlik kullanımı için en destekleyici kanıtlara sahip probiyotiktir. Bir probiyotik olarak, GI sistemine ve nihayetinde bağışıklık sistemine sağlık yararları sağlar … ve ishali durdurur!

Daha da önemlisi, S. boulardii antibiyotik kullanımından kaynaklanan ishali önlemektedir . Bu nedenle, köpeğinize antibiyotik vermeniz gerekiyorsa, ona S. boulardii de  vermelisiniz .

S. boulardii bağırsakları sakinleştirir ve onları köpeğinizin bağırsaklarının duvarlarına zarar verebilecek patojenlerden ve davetsiz misafirlerden korur. Ayrıca köpeğinizin bağışıklık sisteminin farklı kısımlarını modüle eder ve bağırsak bariyeri işlevini çalışır durumda tutar. Bağırsak bariyerindeki hasar, GI hastalıklarına yol açabilir.

Yakın zamanda yapılan bir denemede, S. boulardii insanlarda akut ve kronik ishali ele aldı… ve köpeklerde yapılan başka bir deneme de aynı faydaları gösterdi. Bu, bu mayayı köpeğinizin probiyotik rejimine çok iyi bir katkı yapar.

Köpeğinize Yardımcı Olacak Probiyotikler

Probiyotikler ve yararlı bakteriler fikri, tıp dünyasında hala oldukça yeni bir kavramdır. Ve dışarı çıkıp gerçekten iyi bakteri satın alabildiğiniz son on veya 2 yıl oldu… probiyotikler. Ve insanlara yardımcı oluyorsa köpeğinize de yardımcı olabileceği doğal bir uzantıydı. 

Probiyotiklerin faydalı bakterileri, köpeğinizin sindirim sisteminde ve mikrobiyomunda, yani köpeğinizin bağırsaklarında önemli bir rol oynar. Artık köpeğinizin bağışıklık sisteminin %90’ının bağırsağında başladığı biliniyor.

Yararlı bakteriler, yiyecekleri vücut tarafından emilen besinlere ayırır. Ve asitliği arttırırlar, böylece kötü bakteriler gelişemez. Ayrıca, bağışıklık sistemi desteği de dahil olmak üzere vücutta başka birçok önemli role sahip olan kısa zincirli yağ asitleri (SCFA) üretirler.

2018 yılında yapılan bir araştırma, S. boulardii ve toprak bazlı probiyotiklerin ( Bacillus subtiliis ve Bacillus coagulans ) köpeğinizin mikrobiyomunu eski haline getirmek ve antibiyotiklerden sonra ishali durdurmak için en iyi probiyotikler olduğunu buldu . Toprak bazlı probiyotikler spor oluşturur. Bu, onları ısıdan, mide asitlerinden ve çoğu antibiyotikten koruyan sert bir kaplama oluşturdukları anlamına gelir. Ayrıca ince bağırsakta değil, ait oldukları kolonda kolonize olmalarına yardımcı olur. 

Çalışma ayrıca , antibiyotik kullanımından sonra yaygın olarak kullanılan Lactobacillus probiyotiğinin, probiyotik verilmeyen grupla karşılaştırıldığında mikrobiyomun iyileşmesinde aslında bir gecikmeye neden olduğunu buldu.

İLGİLİ: Satın alabilceğiniz bu probiyotik ilginizi çekebilir.

S. Boulardii Nasıl Çalışır?

S boulardii’nin benzersiz yönlerinden biri, GI sistemini dolaşabilme ve kolona olan yolculuğunda bozulmadan kalabilmesidir. S boulardii’nin Clostridium difficile ve Escherichia coli’nin neden olduğu bağırsak hastalıklarını yönetmede etkili olmasının nedeni budur . S. boulardii gibi mayalar, antibiyotik direncine yol açan genetik materyalin iletimini de durdurdukları için patojenik bakterilere saldırmak için etkileyici probiyotiklerdir .

İşte bu yüzden bu nitelikler S. boulardii’ye yoğurt ve piyasadaki köpek probiyotik ürünlerinin çoğuna göre belirgin bir avantaj sağlıyor.

S. Boulardii’nin Faydaları Nelerdir ?

S. boulardii, antibiyotiklerin onu öldürememesi bakımından benzersizdir . Bu, antibiyotiklerle aynı anda verildiğinde yararlı bağırsak bakterilerini koruduğu anlamına gelir . Bakteri, parazit ve mantar enfeksiyonlarıyla savaşır ve bağışıklık sistemini destekler. 

 S. boulardii, aşağıdakilerle ilişkili birçok ishal türünü yönetir ve önler:

  • Antibiyotik İlişkili İshal (AAD)
  • C. difficile ishali
  • Spesifik olmayan ishal
  • İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS)
  • Kirlenmiş su ve yiyeceklerden kaynaklanan gezgin ishali

Ayrıca şunları yapar:

  • Toksinleri nötralize eder
  • Bağışıklık fonksiyonunu artırır
  • Zayıf bağışıklık fonksiyonu ile ilgili cilt koşullarını ele alır
  • Diş eti iltihabı ve periodontal hastalık gibi diş sorunlarına yardımcı olur
  • Mide içine asit salgılanması gibi sıvının salgılanma hızını azaltan salgı önleyici etkilere sahiptir.
  • patojenleri bloke eder
  • Antiinflamatuar etkileri vardır

Sindirim sisteminde, bağırsakların iç yüzeyini zararlı bakterilere karşı koruyan önemli bir oyuncudur. Ve besin emilimine ve sindirimine katkıda bulunan sindirim enzimlerini destekler .

S. Boulardii Köpeğinizdeki Mayalarla Savaşabilir mi ?

Maya kontrolü, S boulardii’nin en önemli işlevi değildir . Ancak araştırmalar, özellikle Candida’ya karşı etkili olduğunu gösteriyor . Bunun bir nedeni , mayayı koruyan biyofilmlerin parçalanmasına yardımcı olan kaprilik asit üretmesi olabilir . Ve kronik inflamasyonun neden olduğu sindirim sorunlarına yardımcı olabilir. 

S. Boulardii’yi Köpeğinize Nasıl Verirsiniz ?

S. boulardii’yi, köpeğinizin bağırsağını faydalı mikroplarla güçlendirmek ve antibiyotik kürüne hazırlamak için verebilirsiniz . Veya ishalin ilk belirtilerinde verebilirsiniz. Veya köpeğinizin günlük probiyotiklerine ek olarak verebilirsiniz. S boulardii ayrıca köpeğiniz için diğer probiyotik ürünlerin bir bileşeni olabilir.

Endonezya yerlilerinin yaptığı gibi liçi meyvesinin kabuklarını öğütüp çay yapmak istemediğiniz sürece S boulardii için gerçekten herhangi bir besin kaynağı yoktur . Böylece S. boulardii ürünlerini çevrimiçi olarak veya reçetesiz olarak kapsül veya toz halinde bulabilirsiniz . Hiçbir dolgu maddesi içermeyen organik kaynaklı içerikler aramak isteyeceksiniz . 

S. boulardii’yi köpeğinizin yemeklerine ekleyebilirsiniz . Köpeğinizin mayayı canlandırması ve sindirime yardımcı olması için sıvı aldığından emin olun. Köpekler için yapılmış bir ürün satın alırsanız, ürün talimatlarını takip etmeniz yeterlidir. Bir insan ürünü satın alırsanız, dozun 150 lb’lik bir kişi için olduğunu varsayın ve köpeğinizin boyutuna göre ayarlayın.

Çalışmalar, 4-6 gün boyunca bir çocuğun dozu olarak 250-600 mg miktarını kullanmıştır. Bu yaklaşık 5-10 milyar koloni oluşturan birim (CFU) demektir. S. boulardii bağırsakta yok edilmez. Süt bazlı probiyotiklere göre çok daha sert olduğu için daha uzun süre dayanır ve diğer probiyotikler kadar vermenize gerek kalmaz. Genel olarak, köpeklere yarım milyar ila 5 milyar CFU verebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeğinize düzenli olarak S boulardii veriyorsanız ve kabız oluyorsa, verdiğiniz miktarı azaltın. Bazı durumlarda S. boulardii gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Ve … maya bir mantar olduğu için onu herhangi bir antifungal ilaçla birlikte vermeyin. Hamile veya emziren köpeklere vermekten kaçının.

Artık köpeğinizin bağışıklık sistemini hastalık ortaya çıkmadan önce S. boulardii ile güçlendirebilirsiniz . Bağırsak sorunlarını önlemek ve yönetmek ve köpeğinizin genel sağlığını desteklemek için kullanın. 

NOT: Yazının orjinal metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek