(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Köpeklerde Karaciğeri Sülforafanla(brokoli) Detokslayın!

Karaciğer vücudun en önemli detoksifikasyon organlarından biridir. Karaciğerin ana görevi, köpeğinizin vücudundan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, köpeğinizde karaciğer hastalığını önlemek için karaciğerin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak gerçekten önemlidir. 

Bu da karaciğerinizin detoksifikasyon konusunda yardıma ihtiyaç duyabileceği anlamına gelir. İşte köpeğinizin karaciğerini temizlemeye yardımcı olan bazı köpek detoks takviyeleri.

Karaciğeri Sülforafanla Detokslayın

Sülforafan, brokoli, Brüksel lahanası ve lahana gibi turpgillerden oluşan sebzelerde bulunan bir maddedir. 

Sülforafanın bazı güçlü antiinflamatuar ve anti-kanser faydaları vardır. Köpeğinizde kronik inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olan Nrf2 yolunu aktive eder. Bu önemlidir çünkü kanser de dahil olmak üzere çoğu hastalığın nedeni kronik inflamasyondur. 

Ve sülforafan, köpeğinizin karaciğerinin detoksifikasyonuna yardımcı olur. 

Birçok toksin yağda çözünür. Böylece köpeğinizin yağ hücrelerinde birikebilirler. Bunlar ortadan kaldırılmazsa köpeğiniz sürekli olarak maruz kalır. Bu da iltihaba ve hastalığa yol açar.

Toksinleri vücuttan atmak için karaciğer iki aşamadan geçer. Faz I’de enzimler yağda çözünen toksinleri suda çözünenlere dönüştürür. Daha sonra Aşama II’de suda çözünen toksinler elimine edilmek üzere safra kesesine ve böbreklere gider. 

Sülforafan Faz II detoksunu tetikler. Ayrıca köpeğinizin hücrelerini kanserojenlerden ve diğer toksinlerden kaynaklanan DNA hasarından koruyan enzimleri de aktive eder. Araştırmalar, karaciğeri farmasötik ilaçlar da dahil olmak üzere birçok farklı kimyasaldan koruduğunu gösteriyor. 

Ve köpeğinize sülforafan vermek kolaydır. Brokoli filizleri güçlü bir kaynaktır. Filizlerde, yetişkin brokoliden neredeyse 100 kat daha fazla sülforafan bulunur. Sülforafanın faydalarına ilişkin araştırmaların çoğu brokoli filizleri kullanılarak yapılmıştır. Yani tek yapmanız gereken köpeğinizin yemeklerine biraz eklemek.

Köpeğinize Ne Kadar Sülforafan Vermelisiniz?

Köpeğinizin kilosuna göre alması gereken sülforafan miktarı:

5 – 10 kg: 1 – 5 mg
10 – 20 kg: 5 – 10 mg
20 – 40 kg: 10 – 20 mg

Ancak sülforafan takviyesi almanıza gerek yok. Bir ons brokoli filizi yaklaşık 73 mg veya ½ fincan sülforafan içerir. Yani, köpeğinizin büyüklüğüne bağlı olarak, iyi miktarda sülforafan için ona bir tutamdan yarım bardağa kadar verebilirsiniz. Bu sadece yiyecek, bu yüzden aşırıya kaçamazsınız. 

Veya brokoli filizi tozu verebilirsiniz  . Dondurularak kurutulmuş olanı satın alın çünkü ısı, sülforafanın besin maddelerini öldürür. Köpeğini ver…. 

5 – 10kg: 250 mg
10 – 20 kg: 500 mg
20 – 40 kg: 1.000 mg

Köpeğinize sülforafan vermenin tek nedeni detoks değildir. Daha fazlasını aşağıdaki bağlantıdan okuyun. 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek