(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Köpekler İçin MSM Faydaları: Ortak Sağlığın Ötesine Geçmek

Köpek eklemi takviyelerinde en iyi bileşen olarak MSM’ye aşina olabilirsiniz, ancak aynı zamanda çok daha fazlasını yapar. Resmi olarak metilsülfonilmetan olarak bilinen MSM, kayda değer miktarda kükürt içerir; bu, köpeğinizin mamasından veya diğer kaynaklardan almayabileceği temel bir elementtir.

Kükürt, genel sağlıkta çok önemli bir rol oynar ve köpekler için MSM tozu, evcil hayvanınızın optimum refah için ihtiyaç duyduğu miktarları almasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Neden Köpekler için Kükürt?

Kükürt, hücrelerin düzgün çalışmasına yardımcı olur ve bu da tüm vücudun düzgün çalışmasını sağlar. Sodyum-potasyum pompası olarak bilinen vücut sistemini düzenlemek için gereken ana bileşendir.

Sodyum-potasyum pompası, hücrelere giren ve çıkanları düzenler, atık ve toksinlerin dışarı akmasını sağlarken besinlerin ve sıvıların içeri girmesine izin verir. Kükürt, bir hücre içindeki toksinleri nötralize eder ve toksinler bir hücreyi her terk ettiğinde, kükürt de onunla birlikte gider.

Toksinlerin uygun şekilde nötralize edilmesini ve hücrelerden uzaklaştırılmasını sağlamak için sabit bir kükürt kaynağı gereklidir. Sağlıklı hücreler, sağlıklı dokular, sağlıklı organlar ve genel olarak sağlıklı bir vücut ile sonuçlanır.

Köpekler İçin MSM Faydaları

MSM, iltihabı azaltma, ağrı sinyallerini engelleme ve bağ dokusunun yapısal bağını güçlendirmeye yardımcı olması nedeniyle ortak bir şifacı olarak selamlanır. Aynı yeteneklerden bazıları, köpekler için MSM’yi bir dizi başka sorun için yararlı kılar . Bunlar şunları içerir:

Kronik ağrının azaltılması : Doğal bir ağrı kesici olarak MSM, belirli sinir liflerinde ağrı algısını bloke ederek ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını durdurur.

İltihabı azaltmak : MSM, doğal bir anti-inflamatuar hormon olan kortizolün aktivitesini arttırır.

Antioksidan görevi görür: Serbest radikalleri bağlama ve inaktive etme yeteneği ile MSM, güçlü bir antioksidandır. Aşırı serbest radikallere gıda ve içme suyundaki stres, kirlilik, ağır metaller, radyasyon ve kirleticiler neden olabilir.

Detoksifikasyona yardımcı olma : Bir antioksidan olarak MSM, toksinleri hücrelerden nötralize etmeye ve temizlemeye yardımcı olur. MSM sadece toksinleri nötralize etmekle kalmaz, aynı zamanda hücre zarı geçirgenliğini de arttırır. Bu, besinlerin hücrelere girmesini ve toksinlerin hücrelerden dışarı akmasını kolaylaştırır.

Besin alımını artırmak : MSM, birçok vitamin ve besin maddesinin gücünü artırarak hem hücrelere girme yeteneklerini hem de yaşam sürelerini artırır.

Alerji semptomlarını hafifletme : Enflamasyonu azaltmanın ve detoksifikasyona yardımcı olmanın yanı sıra MSM, mukus zarına bağlanarak alerji semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Bu, alerjenlere karşı doğal bir barikat oluşturur.

Parazitleri ortadan kaldırmak : MSM’nin yuvarlak solucanlar, Trichomonas, Giardia, nematodlar ve diğerleri gibi bağırsak solucanlarını ortadan kaldırdığı gösterilmiştir.

MSM’nin Hastalık Üzerindeki Etkisi 

Yukarıda belirtilen faydalara ek olarak, MSM’nin çeşitli hastalıkların tedavisinde veya önlenmesinde yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bunlar şunları içerir:

Nörolojik hastalıklar: MSM, kan-beyin bariyerini geçebilen birkaç antioksidandan biri olduğu için, beyindeki sinir hücrelerine zar esnekliğini geri kazandırmaya ve detoksifiye etmeye yardımcı olabilir.

Otoimmün hastalıklar: MSM’nin iltihabı azaltma yeteneği, otoimmün reaksiyonların neden olduğu veya bağışıklık sistemi sağlıklı dokuya saldırdığında iltihaplanmaya kadar uzanır. Birçok artrit türü otoimmün hastalıklar olarak kabul edilir.

Diyabet : Kükürt açısından zengin MSM’nin iltihaplanma, insülin direnci, hiperglisemi ve diğer metabolik işlev bozukluklarına yardımcı olduğu ve potansiyel olarak onu tip 2 diyabet ve obezite ile ilişkili diğer metabolik bozukluklar için uygun bir tedavi seçeneği haline getirdiği gösterilmiştir .

Kanser : Sıçanlar üzerinde yapılan araştırmalar, MSM’nin ağızdan alınmasının, tümörlerin gelişimini ve bu tümörlerin kanserli hale gelmesi için geçen süreyi geciktirdiğini göstermiştir.

Kaynak ve orjinal ingilizce metin: https://topdoghealth.com/why-should-my-dog-take-msm/

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek