(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Kedi Böbrek Sağlığı İçin Ne Yapmalı? Soru ve Cevaplar;

** Kedinin böbrek fonksiyonu nedir?

Kedinizin böbrekleri birçok önemli şey yapar. Kan basıncını yönetmeye, hormon üretmeye, daha fazla kırmızı kan hücresi yapması için kemik iliğini uyarmaya ve kandaki atıkların uzaklaştırılmasına yardımcı olurlar . Kedilerin böbrekleri yaşla birlikte bozulmaya başlayabilir. Tedavi edilmeyen böbrek hastalığı bir dizi sağlık sorununa yol açabilir.

** Kedimin böbrek fonksiyonunu nasıl iyileştirebilirim?

Beslenme: Böbrek diyeti KBH’yi yönetmenin temel taşıdır ve yaşam kalitesini iyileştirebilir ve hastanın hayatta kalma süresini uzatabilir. Omega-3 yağ asitlerinin omega-6 yağ asitlerine oranını arttırın; protein, fosfor ve sodyum içeriğini kısıtlayın; ve potasyum, vitamin ve lif içeriğini ve kalori yoğunluğunu artırın.

** Hangi gıdalar kedilerde böbreklerin onarılmasına yardımcı olur?

Kedinizi karpuz , elma, muz, yeşil fasulye, havuç, brokoli, kabak ve yaban mersini gibi düşük fosforlu, taze diyet gıdalarıyla tanıştırmayı düşünün . Ham deri, kurutulmuş yiyecekler ve gerçek kemikler gibi daha yüksek oranda fosfor içerdiği bilinen tahıl taneleri veya hayvansal ürünlerden oluşan yüksek diyet porsiyonlarından kaçının.

** Kedimin böbrek fonksiyonunu doğal olarak nasıl iyileştirebilirim?

Kedinizin günlük su alımını artırarak böbreklerdeki stresi azaltabilirsiniz . Bol miktarda tatlı suya 7/24 erişebildiklerinden emin olun. Kediniz içmeyi sevmiyorsa, yavaş yavaş ağırlıklı olarak ıslak mamadan oluşan bir beslenme düzenine geçin. Kuru mama, dehidrasyona katkıda bulunabilir.

** Böbrek hastalığı olan bir kediyi ne beslememeli?

Düşük proteinli bir diyetle beslenmenin yanı sıra et, kurutulmuş yiyecekler, peynir, ham deri, domuz kulağı vb. gibi yüksek proteinli yiyecekler vermekten de kaçınmanız gerekir. Yüksek tuzlu (sodyum) diyetler kan basıncını artırabilir ve böbrek hasarını kötüleştirebilir. bu nedenle böbrek hastalığı olan evcil hayvanlar için tasarlanan diyetlerin sodyum oranı düşüktür.

**Tavuk böbrek hastalığı olan kediler için uygun mu?

Zorunlu etoburlar olan kedilerin türlerine uygun, kolayca sindirilebilen proteinlere ihtiyaçları vardır. Hindi ve tavuk gibi proteinler böbrek hastalığı olan kediler için güvenli bir seçimdir.

** Islak kedi maması böbrekler için daha mı iyi?

KBH’de böbreklerin idrarı bu şekilde konsantre etme yeteneği azalır, dolayısıyla kedi giderek daha fazla susuz kalır. Bu, KBH’li kedilerin bol miktarda su aldığından emin olmamız gerektiği anlamına gelir. Islak yiyecekler su alımını artırmanın harika bir yoludur çünkü ıslak yiyecekler yaklaşık %75 oranında su içerir.

** Böbrek hastalığı olan kediler çok uyur mu?

KBH yorgunluğa, kas zayıflığına neden olur ve genellikle kedilerin kendilerini iyi hissetmemesine neden olur. Kedinizin daha sık saklandığını veya uyuduğunu , daha az sosyal olduğunu veya eskiden ulaşabildiği yüzeylere atlamadığını fark edebilirsiniz .

** Kenevir yağı böbrek hastalığı olan kedilere iyi gelir mi?

Kenevir tohumu yağı kediler için mükemmel bir besin takviyesidir. Kenevir Tohumu yağı yüksek besin içeriğine sahiptir ve özellikle esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Esansiyel yağ asitleri çeşitli sağlık sorunlarına yardımcı olur ve özellikle eklem, kalp ve böbrek hastalıklarına yardımcı olduğu bilinmektedir .

** Böbrek vitaminleri nelerdir?

Böbrek vitaminleri B1, B2, B6, B12 vitaminlerini, folik asit, niasin, pantotenik asit, biyotin ve küçük bir doz C vitamini içerir.

**Hangi takviyeler böbrek hasarını tersine çevirir?

Asetaminofen toksisitesi modelini kullanan bir çalışma, moringa takviyesinin böbreklerdeki hem oksidatif hasarı hem de iltihabı tersine çevirdiğini buldu. Moringa’yı kapsül formunda bulabilmenize rağmen toz halinde de mevcuttur.

** Zencefil böbreklere iyi gelir mi?

Zencefil, böbreklerin fonksiyonel özelliklerini iyileştirebilen mükemmel bir bitki olarak tanımlanmaktadır . Yiyeceklerin sindirimine, kanın temizlenmesine ve böbreklere doğru oksijenli kan akışının artmasına yardımcı olurlar.

** Probiyotikler böbreklere iyi gelir mi?

Yararlı bakteriler bağırsak sağlığınızı iyileştirmekten daha fazlasını yapabilir. Ayrıca inflamasyonu ve üremik toksinlerin üretimini azaltarak KBH komplikasyonlarına karşı korunmaya da yardımcı olabilirler. Bu ikili etki böbrek fonksiyonunu iyileştirir. Probiyotikler ayrıca KBH’li kişilerde zararlı bakterilerin bağırsak kanalından kana “sızmasına” izin veren yaygın bir durum olan sızdıran bağırsak sendromuna karşı da koruma sağlayabilir. Çoklu türde bir probiyotiğin desteklenmesi bağırsaklarınızdaki bakteri dengesini iyileştirebilir, bağırsak bariyerinizin geçirgenliğini azaltabilir ve KBH komplikasyonlarını azaltabilir.

** Keten tohumu böbrek hastalığı olan kedilere iyi gelir mi?

Bunun nedeni keten tohumunun antiinflamatuar özelliklerle dolu olmasıdır. Antiinflamatuar özellikler yalnızca eklem iltihabına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kedinizin böbreklerindeki iltihabı azaltarak ve hayati organlara kan akışını artırarak böbreklerini sağlıklı tutabilir.

Not: Bütün yazılar bilgi amaçlıdır. Tedavi edici değildir. Kedi veya köpeğinizin böbrek rahatsızlığıyla ilgili bir sorun yaşadığını düşünüyorsanız, mutlaka Veteriner Hekim’inize danışınız.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek