(+90) 533 4482057
info@naturelvet.com

Evcil Hayvanlar için Moringa’nın Faydaları ve Önemi!

Moringa, sayısız sağlık avantajı nedeniyle bilinmektedir. Milyonlarca insan Moringa yemenin olumlu faydalarını deneyimliyor ve araştırmacılar artık Moringa’nın evcil hayvanlar için de birçok avantajını keşfetti.

Moringa muhteşem bir bitkidir ve çeşitli bölgelerde yetiştirilen bir süper gıda olarak kabul edilir. Bitki besin maddeleri, mineraller, protein, vitaminler ve minerallerle yüklüdür. Moringa ayrıca zengin bir antioksidan ve antiinflamatuar özellik dizisidir ve hayvanlarda etkili sindirim ve dolaşım sisteminin korunmasına yardımcı olur ( Kaynak ). Evcil hayvanınızın bağışıklık sistemini iyileştireceğinden emin olabilirsiniz.

Moringa aşağıdaki evcil hayvanlara aşağıdaki rahatsızlıklarda yardımcı olur:

  • Kanser
  • Obezite
  • Sindirim problemleri
  • Diyabet
  • Artrit
  • Nöbetler

Moringa, memelilerin, sürüngenlerin, kuşların ve amfibilerin sağlığını iyileştirmek için kullanılabilir. Çoğu bölgede Moringa, anemiden muzdarip hayvanlara yardım etmek için demir takviyesi olarak kullanılıyor ( Kaynak ).

Moringa hangi formatlarda mevcut?

  • Kapsüller
  • Yaprak tozu
  • Damla
  • Tohumlardan elde edilen yağ
  • Evcil hayvan şampuanları
  • Evcil hayvan yağları
  • Mantar önleyici özellikler

Evcil hayvanınızın diyetine Moringa kullanarak başlamayı düşünüyorsanız öncelikle veteriner hekiminize danışın, ardından onun tavsiyelerine uyun.

Moringa evcil hayvanınızın sağlığını iyileştirir

Evcil hayvanlarda ve köpeklerde hastalıkların önlenmesi Moringa bitkileriyle daha kolay sağlanır.

Moringa evcil hayvanların zihinsel sağlığını geliştiriyor

Moringa, evcil hayvan sahiplerine enerji verdiği ve enerji seviyelerini yükselttiği için evcil hayvanların bilişsel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Moringa enerji güçlendirici olmasının yanı sıra bağışıklık güçlendirici görevi de görür.

Vitaminler evcil hayvanların zihinsel sağlığını iyileştirebilir

  • Daha yüksek miktarda kalsiyum
  • Harika bir demir kaynağı
  • A vitamini
  • Proteinler
  • Potasyum
  • C vitamini

Moringa hem kedi hem de köpeklerde bulunan bir nörotransmitterdir

Moringa, kedi ve köpeklerin sinir sistemini düzenler ve duygusal açıdan kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olur. Süper yiyecek magnezyum açısından zengindir ve bilimsel araştırmalara göre hayvanlardaki magnezyum eksiklikleri depresyona neden olabilir.

Moringa, evcil hayvanınızın stresini azaltmaya ve mutluluk hormonu düzeylerini artırmaya yardımcı olabilir. Evcil hayvanların hiperaktif mizacında dramatik bir etkiye sahiptir. Moringa’daki fitol-pro vitamininin stres üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Evcil hayvanınızın hastalanmasını beklemeyin; Evcil hayvanınızın diyetini besleyici tutun.

Veteriner hekiminizin tavsiyesi doğrultusunda, atınızın beslenmesine organik Moringa tozu eklemenize izin verilmektedir. At için yirmi miligram Moringa tozu yeterlidir ve Moringa her gün dayanıklılığın ve performansın artmasına yardımcı olur.

Moringa, ciltteki iltihapları ve ayrıca evcil hayvanlardaki rahatsızlıkları azaltır.

Evcil hayvanınızın veya kedinizin cilt tahrişi veya rahatsızlığı varsa, evcil hayvanınızın sarılması güvenli olmayabilir. Deri enfeksiyonları bulaşıcıdır ve hayvanınız tarafından sizinkine kolayca aktarılır. Tedavi gereklidir ve Moringa’da vücuttaki serbest radikallerle savaşan, cildi seven vitaminler bulunur.

Evcil hayvanınızın diyetine az miktarda yiyecek katmak, önümüzdeki birkaç gün içinde evcil hayvanınızın alerjik cilt rahatsızlıklarını ortadan kaldıracaktır.

Moringa evcil hayvanlarda kas gelişimine yardımcı olur

Moringa, kalsiyum açısından en bol besin kaynağıdır ve süt veya muzdan daha yüksek kalsiyum seviyelerine sahiptir. Kalsiyum kas ve kemik oluşumu için gerekli olduğundan, evcil hayvanlarda ve köpeklerde kas gelişimi için de önemli bir bileşendir.

Moringa bitkisinden elde edilen yağı banyodan önce cilde sürmek harikadır. Moringa damlaları bu konuda işe yarıyor. Birkaç damla sütü karıştırıp evcil hayvanınıza veya kedinize vermeniz gerekecek.

Moringa atlarda kas geliştirmek, böylece yarışlarda hızlarını arttırmak için kullanılabilir. Atlar köpeklerden daha güçlü olduğu için Moringa yaprağı tozunu bol miktarda kullanabilirsiniz.

Bu nedenle atlar için sadece 20 gram yaprak tozu ideal olacaktır. Atınızın başka ciddi bir hastalığı varsa iyileşene kadar beklemelisiniz.

Moringa’nın evcil hayvanlar için emilim oranı yüksektir

Hayvanlar ve evcil hayvanlar aşağıdaki sistemleri düzenlemek için gereken tüm besinleri alırlar.

  • İyi bir sindirim
  • Kasları, eklemleri ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Yağların azaltılmasında etkilidir ve kasların gelişimine etki eder.
  • Moringa hayvanlarınızın bağışıklık sistemlerini güçlendirir.

Moringa köpeklerin ve kedilerin enerji seviyelerini artırır

Kedinizin yemeğine az miktarda katarsanız kendisini daha aktif hissetmesini sağlayacaktır. Moringa, kedilerde meydana gelen halsizlik miktarını etkili bir şekilde azaltabilir ve kedilerin enerji seviyelerini yükseltebilir.

Doğal bir enerji takviyesi olarak köpeklerde de aynı derecede etkilidir. Moringa özellikle yaşlı kedilerde kullanılmaya uygundur.

Moringa emziren yavrular için idealdir.

Moringa, hayvanlarda %40 ila %60 daha fazla süt üretilmesine yardımcı olur. Üretkenlikteki bu artış, hayvanların yeni doğan yavrularını beslemesine yardımcı olabilir.

Moringa hamile hayvanlar için uygundur.

Moringa hamile hayvanlar için mükemmel bir besin kaynağıdır çünkü hamilelik sırasında daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar ve bu miktar atlar için farklıdır.

Tutarlar aşağıdaki gibidir:

  • Yavru ve kedi yavruları için 1/4-1/2 çay kaşığı tavsiye edilir. evcil hayvanlar ve kediler
  • Orta boy köpekler için bir çay kaşığı.
  • Büyük köpekler için iki çay kaşığı yiyecek.
  • Enerji düzeyi yüksek köpekler için bir çorba kaşığı

Yukarıdaki rakamlar boylarının yanı sıra ağırlıklarına da bağlıdır. Hayvan. Kedinizin veya köpeğinizin herhangi bir özel gereksinimi varsa, veteriner hekiminizin rehberliği doğrultusunda konuyu ele almalısınız.

Önerilen Moringa dozunu aşmayın. Büyük miktarda Moringa, köpeğin midesini ve diğer evcil hayvanları rahatsız edebilir.

Sürünüzdeki ineklere Moringa beslenme planı veriyorsanız, bu, süt üretimini artırmada ve bağışıklıklarını güçlendirmede hayranlık uyandırıcı derecede etkili olabilir.

Bu şekilde hem siz hem de hayvanlarınız için en iyisi olur. İnekleriniz sağlıklı olacak ve süt üretiminiz artacaktır.

Not: Alıntıdır. Makaleler bilgi amaçlıdır. Herhangi bir tedavi protokolü oluşturmaz. Daha detaylı bilgi için mutlaka Veteriner Hekiminize danışınız.

Orjinal metni için https://www.terryexports.com/moringa-for-pets-benefits/#:~:text=If%20you%20include%20a%20tiny,as%20a%20natural%20energy%20boost

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

× Destek